Moda - Makyaj - Cilt Bakımı - Vücut Bakımı - Selülit - Evlilik - Cinsellik - Gebelik - Erotizm - Astroloji - Burçlar - Akupuntur

12 Aralık 2008 Cuma

Makyaj Yapma Sanatı


Formüllerle, sıkıcı ezberlerle uğraşmanıza gerek yok, makyaj yapmayı ve püf noktalarını bilirseniz aslında çok basittir.

-YÜZ-

Fondöten kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, genç bir cilde sahip olduğunuz için hafif formüllü ürünler seçmektir. Ten rengine uygun seçtiğiniz fondöteni sünger ya da parmaklarını kullanarak önce izlerin üzerine uygulayın. Sonra nokta nokta tüm cildine değdirin ve sünger yardımı ile eşit miktarda tüm yüzüne dağıtın. Cildin fazla pürüzlü değilse fondöten yerine pudra kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Gülümse ve tam elmacık kemikleri üzerine fırça yardımı ile içten dışa doğru hareketlerle allığını iyice yayın.

-GÖZ-

Parmakların ya da fırça yardımı ile, göz farını, gözkapağına içten dışa, dıştan içe hareketlerle iyice dağıtmalısınız. Gözkapakların küçükse daha açık ve parlak tonları tercih edin. Kaşlarının daha kalkık durması için tam kaş altına beyaz far kullanabilirsiniz. Kaş kemiğin çıkıksa koyu bir tonla gölgeleme yapabilirsiniz. Maskaranı sadece üst kirpiklerine uygulayın. Tam kirpik dibinden sürmeye başlayın, uca doğra küçük zigzag hareketler yaparak tamamlayın.

-DUDAK-

Rujunun daha kalıcı olması için dudaklarınıza önce pudra sürünüz. Kalem kullanacaksanız, tam dudak çizgisinden geçin. Sakın üstüne taşırma! Bir kat rujunu sür ve bir peçete ile fazlalığını aldıktan sonra ikinci katı geç. Dudakların ince ise, açık renkleri tercih et. Dudağın daha kalın görünmesine yardımcı olan diğer bir püf noktası, parlatıcıyı tam orta bölümüne kullanman.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu alana yukarıdaki makale ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz...